Over het boekje Kleine muis blijft thuis

Hoe vertel ik haar nou dat ze niet bij oma naar binnen mag?

Dat was de vraag die Régine oppikte op straat in het voorbijgaan. Met deze vraag startte dit hele avontuur. Het zette haar ertoe aan om een boekje te schrijven voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 6 jaar om Corona bespreekbaar te kunnen maken voor deze groep kinderen.

Op de Facebook Coronahulp app stelde ze de vraag of er iemand was die haar verhaal zou willen illustreren. Gee was de eerste die reageerde.

Ze bleek niet alleen goed te kunnen tekenen maar had ook al ervaring met het maken van een E-book en het maken van websites. Als het de bedoeling is gaat alles zo gemakkelijk.

Tekening na tekening kwam dit verhaal van kleine muis tot leven. Op 22 april 2020 was het E-book helemaal klaar. Met trots laten Régine en Gee jullie dan nu ook kennismaken met kleine muis.
We wensen jullie veel plezier met lezen.

E-book ontvangen

Wil je ook dit gratis e-book ontvangen?

Vul dan hiernaast je gegevens in. Je ontvangt direct een bericht in je inbox met een link om het e-book van Kleine muis blijft thuis te downloaden.

Als je je aanmeldt ontvang je zo nu en dan een berichtje van ons. Over wie wij zijn en wat we doen, of bijvoorbeeld nieuws over de bestaande of nieuw uitgegeven boekjes. 

De kleine lettertjes: Wij spammen niet, en gaan zorgvuldig met je gegevens om. Precies zoals wijzelf ook willen dat er met onze gegevens omgegaan wordt.

(Velden met een * zijn verplicht.)


Vertel zoveel mogelijk kinderen, ouders, opa’s en oma’s en leerkrachten over kleine muis, zodat zoveel mogelijk kinderen de mogelijkheid krijgen om hun eigen verhaal te kunnen vertellen.

Zo helpen we elkaar door deze periode heen en zijn we door onze verhalen met elkaar verbonden. Natuurlijk zouden we het heel leuk vinden om te horen wat kleine muis voor jullie heeft betekent. Wie weet maken we van al jullie reacties en verhalen weer een nieuw boekje. Onze wens is dat er nog veel boekjes mogen volgen.

Over Régine van de Visse

Kindercoach

In deze veranderende tijd vind ik het belangrijk dat er iemand voor de kinderen is die luistert naar hun verhaal. Iemand die ze helpt om hun eigen antwoorden te ontdekken op vragen waar ze mee rondlopen en die samen met hen woorden zoekt voor wat ze diep van binnen voelen.

Tijdens de vier jaar dat ik in de plusklas heb gewerkt ontstond bij mij de behoefte om een kindercoach opleiding te gaan volgen om niet alleen de kinderen maar ook de ouders te kunnen begeleiden. Nadat ik de post-HBO kindercoach opleiding Kind in Kracht had afgerond, ben ik mijn eigen praktijk gestart als kindercoach. Mijn kennis en ervaring uit de verpleging en mijn ervaringsdeskundigheid op het gebied van hoogbegaafdheid/hooggevoeligheid komen hierbij goed van pas en maken van mij de intuïtieve coach die ik ben.

Ik begeleid niet alleen het kind maar ook volwassenen. Dat doe ik door goed te luisteren, gedrag te vertalen en aandacht te besteden aan lichamelijke signalen om duidelijk te krijgen waar de bewuste of onbewuste behoefte tot verandering ligt.

Hierdoor voelen kinderen en de volwassenen zich gezien en gehoord en kunnen er stappen gezet worden om tot ontwikkeling te komen. Mensen begeleiden om inzicht te krijgen in zichzelf is wat ik het liefste doe.

Volg Régine online via

www.kindercoachhoorn.nl

Over Gee Adriaansz

Natuurkunstenares

Creativiteit stroomt door mijn aderen. Ik ben een echt gevoelsmens, hoog sensitief, en sta dicht bij de natuur. Als kind kleurde ik schriften vol met bossen, wolven, bloemen en vogels en maakte je mij ontzettend blij met illustraties van Marjolein Bastin. (Nog steeds trouwens!) Ik was, en ben nog steeds, graag buiten en kan mij dan heerlijk verdwalen in de tijd.

De creativiteit uit zich in mijn werk als website bouwer en de digitale designs die ik zo nu en dan maak, maar ook in de natuur- en macrofotografie, wat ik al jarenlang met liefde doe. Daarnaast gaat er geen dag voorbij zonder tekenen of schilderen. Het dierenrijk heeft mijn grootste voorkeur. Mijn werk bestaat vooral uit de stijl dat te omschrijven is als “dotwork”of “pointillisme”. Ik maak tekeningen van insecten op A3 formaat waarbij het proces per tekening gemiddeld 10 tot 15 uur duurt. 

Er is werkelijk niets fijner dan je eigen creativiteit tot uiting te kunnen brengen. Voor mij houdt het ultieme geluk in. Compleet mijzelf kunnen zijn. De mensen blij maken met wat ik maak, en daarmee de wereld weer wat mooier. Ik zie mijzelf dan ook echt als een ‘creative artist’ in hart en ziel. Het maken van Kleine muis blijft thuis, was dan ook een heerlijk project waar ik met liefde aan heb gewerkt. Ik hoop dat er nog  meer opdrachten zoals deze op mijn pad komen! 

Volg Gee online via

www.geeadriaansz.nl